RssNews.nl

RSS Powered by erikgoossens.nl
 • Mindful seks: zen en meer zin maart 26, 2019
  Mindfulness is een beproefde techniek tegen stress. Je kunt aandachtig eten, drinken en joggen, dus waarom zou je geen mindful seks hebben? Journalist Lene Kemps duikt de boeken in op zoek naar antwoorden.
 • Nieuwe film zoomt in op behandelaars burn-out in plaats van patiënten maart 25, 2019
  Waar laten we onze stress? We luisteren naar coaches, wandelen met paarden en knuffelen varkens. Filmmaker Menna Laura Meijer laat de bloeiende behandelcultuur in Nederland zien in ‘Nu verandert er langzaam iets’.
 • Kant- en klaarmaaltijden Aldi mogelijk besmet met ziekmakende bacterie maart 24, 2019
  Supermarktketen Aldi haalt per direct Hollandse kant- en klaarmaaltijden van 500 gram van alle houdbaarheidsdata uit de schappen. Het vermoeden bestaat dat deze maaltijden met de listeria-bacterie besmet zijn en ze worden daarom uit voorzorg uit de winkel gehaald.
 • Deze mensen sporten midden in de nacht terwijl anderen slapen maart 24, 2019
  Sporten in het holst van de nacht. Het kan op steeds meer plekken. Sportscholen verruimen hun openingstijden en 24/7 fitnesscentra schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar wie staat er midden in de nacht op de crosstrainer? Verslaggeefster Nicole Roelands bracht een bezoek aan Snap Fitness Breda.
 • Wil je afvallen? Hier zie je welke dieetgadget werkt (en welke niet) maart 24, 2019
  Sander Hermsen deed promotieonderzoek naar gadgets die helpen bij het veranderen van ongewenste gewoonten. Hij ontdekte dat een trilvork wél werkt als je af wilt vallen en een stappenteller niet. Hoe zit dat? Plus: welke andere dieetgadgets zijn een aanrader?
 • Je wordt dik van boterhammen en andere vooroordelen over brood maart 24, 2019
  Brood is voedzaam en betaalbaar. Toch eten we er minder van, omdat koolhydraatarme diëten ons ervan weerhouden en niet iedereen gluten verdraagt. Ander brood biedt uitkomst. Tijd voor een update.
 • Zieke Nicole (38): ‘Ik weet nog niet of mijn zoon op mijn begrafenis komt’ maart 24, 2019
  Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Moeder Nicole (38) is zelf niet bang om te sterven, maar wat gebeurt er met haar zoon Mitch? ,,Ik heb mezelf echt wel zielig gevonden. Nu denk ik: het kan altijd erger.”
 • Kind zonder vaccinaties is in Italië niet welkom op school maart 22, 2019
  De strijd in Italië rond het inenten van kinderen is losgebarsten. De regering is een andere koers gaan varen: eerst zat de overheid op de lijn van de tegenstanders, nu wordt vaccineren verplicht en worden kinderen onder de 6 jaar zelfs geweigerd op school als ze geen prik(ken) hebben gehaald.
 • Onrust door kankerverwekkende stof in bloeddrukmedicijn: ‘Schandelijk!’ maart 20, 2019
  De gezondheidsinspectie gaat bloeddrukmedicijnen van 16.000 patiënten in Nederland terugroepen met de werkzame stof losartan. De medicijnen zijn mogelijk vervuild met een kankerverwekkende stof. Patiënten maken zich zorgen. ,,Je staat met je rug tegen de muur.’’
 • Lizzy (4) is bij huisarts niet meer bang voor prikken maart 19, 2019
  De Goudse Lizzy Verhoef (4) is in het ziekenhuis altijd bang dat ze een prik krijgt, maar bij de huisartsenpraktijk huppelt ze naar binnen. Haar moeder Kim: ,,Fijn dat de astmazorg hier kan plaatsvinden.''
 • Stine Jensen kreeg een psychose tijdens yogaweek (en schreef er een boek over) maart 18, 2019
  Drie uur per nacht slapen, uren mediteren, een hele dag teren op een paar appelschijfjes met notenpasta en kilometers lang geblinddoekt door een bos lopen. Na een traumatische ervaring tijdens een yogaweek schreef filosoof Stine Jensen een boek over de verleidingen en gevaren van spiritualiteit. Wat mag een goeroe wel en niet doen?
 • Neuropsycholoog Erik Scherder: Doe normaal en ga gewoon weer bewegen! maart 18, 2019
  Vandaag verschijnt een nieuwe aflevering van ‘FIT … Met Arie Boomsma’. In deze online AD-serie loopt Arie mee met zes BN’ers om te zien hoe zij door middel van beweging fysiek én mentaal fit blijven. In deze nieuwe aflevering praat Arie met professor neuropsycholoog Erik Scherder (67).
 • ‘Aan iedereen die ik tegenkom, vraag ik: ken je nog iemand die doodgaat?’ maart 18, 2019
  Journalist Annemarie Haverkamp (44) praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. ‘Ik houd niet van verhalen die alleen maar vrolijk zijn.’ Hoe is het om wekelijks te praten met mensen die misschien nog geen jaar meer te leven hebben?
 • Ismaël (43) heeft uitgezaaide kanker maar gaat niet dood: ‘Ik ga voor radicale remissie’ maart 17, 2019
  Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Filmmaker Ismaël Lotz (43) heeft, volgens de doktoren, nog maar een aantal jaren te leven. Volgens hemzelf gaat hij genezen. ‘Radicale remissie’, noemt hij dat. Hij zit in de bloei van zijn carrière en zit op dit moment in Hollywood om weer […]
 • Zo ziet ons menu eruit in 2050 maart 16, 2019
  In 2050 zijn we naar schatting met tien miljard mensen op aarde. Om die allemaal te voeden, moeten we anders gaan eten. Hoe ziet het menu van de toekomst eruit?
 • Eén uur sporten levert 12 minuten extra vakantie op bij dit Zweedse bedrijf maart 15, 2019
  Gezonde medewerkers, die willen we allemaal wel. Veel bedrijven bieden daarom een gezonde lunch aan of de mogelijkheid tot gezamenlijk sporten na werktijd. Het Zweedse bedrijf Bostads AB Mimer brengt ‘vitaliteit onder het personeel’ naar een volgend level. Tegenover elk uur dat men sportief bezig is, staat 12 minuten extra vakantie.
 • Hielprik bij baby’s spoort voortaan meer ziektes op maart 15, 2019
  Pasgeboren baby's worden vanaf 1 oktober op meer ernstige, aangeboren aandoeningen onderzocht. Het gaat om drie potentieel dodelijke stofwisselingsziekten, maakt staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) vandaag bekend. Een kind hoeft daarvoor géén extra hielprik te krijgen.
 • Hoe je lichaam zélf van plastic een nieuwe hartklep maakt maart 14, 2019
  Jaarlijks hebben 4.500 mensen in Nederland een nieuwe hartklep nodig. Vaak zijn dit ouderen, maar ook kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Vanaf jonge leeftijd ondergaan zij meerdere operaties en de rest van hun leven slikken ze medicijnen, onder andere om te voorkomen dat het lichaam het implantaat afstoot. Carlijn Bouten van TU Eindhoven werkt aan een […]
 • Jonge arts Anna (27) scoort met menselijke tweet: ‘Wilt u even mijn hand vasthouden?’ maart 14, 2019
  Een tweet die arts en internist in opleiding Anna Verhulst (27) dit weekend verstuurde, raakte velen.
 • Hiebo (74) wil 50.000 euro betalen voor nieuwe nier: ‘Ik daag de overheid uit’ maart 14, 2019
  Afgelopen jaar stierven 82 Nederlanders die op een wachtlijst stonden voor een nieuwe nier. Onnodige doden, vindt nierpatiënt Hiebo Holtkamp (74). Hij pleit voor een nieuwe wet die betalen voor nieren toestaat.
error: Content is protected !!