RssNews.nl

RSS Powered by erikgoossens.nl
 • Overleef Blue Monday (en de dagen erna) met een daglichtlamp januari 21, 2019
  Wat kan een wintermaand lang en loodzwaar voelen. Gelukkig kan ’s morgens vroeg de daglichtlamp aan. Een ochtendkuurtje beïnvloedt je stemming, je energiepeil en misschien nog wel meer.
 • 'Ik heb januari aangegrepen om te stoppen met alcohol’ januari 21, 2019
  Blue Monday is normaal gesproken het moment dat goede voornemens mislukt blijken. Deze mensen houden stug vol. Zij laten tijdens Dry January een maand lang alle alcohol staan.
 • Kritiek op huidig vaccinatiebeleid: er zijn meer kinderen te redden januari 21, 2019
  Ons kabinet moet extra infectieziekten opnemen in het Rijksvaccinatieprogramma, vinden meerdere vaccinatie-experts. Vooral de inenting tegen de meningokokken B-bacterie wordt veel genoemd. Daar is dan wel extra budget voor nodig.
 • Dit is wat muziek met ons brein doet januari 20, 2019
  Muziek activeert ons hele brein. Het is een van de krachtigste middelen om emoties op te roepen. Waarom maakt een liedje ons blij, actief of juist rustig? Neuropsycholoog Rebecca Schaefer geeft een inkijkje in onze muzikale hersenen.
 • Tjeerd (62): Mijn tumor stopte ineens met groeien, geen dokter die het snapt januari 20, 2019
  Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Tjeerd van Eijk (62) was al begonnen met aftellen, totdat de tumor in zijn lever ineens stopte met groeien. Inmiddels durft hij ongeveer een jaar vooruit te denken.
 • Niet langer op de divan: consult met psychiater kan ook via Skype januari 19, 2019
  Een behandeling bij een Nederlandstalige psychiater in India, via Skype. Het klinkt surrealistisch, maar ggz-instelling Dimence met vestigingen in onder meer Zwolle, Deventer en Hardenberg is er sinds kort mee begonnen. Volgens de zorgorganisatie is het één van de oplossingen om het schreeuwende tekort aan psychiaters te lijf te gaan.
 • Aantal vaccinaties daalt niet langer januari 18, 2019
  De afname van de vaccinatiegraad lijkt gestopt. De voorlopige cijfers over 2018 laten eenzelfde beeld zien als voor kinderen in 2015. Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.
 • Voor Leidse studenten hoort schurft er al gewoon bij januari 16, 2019
  Bijna elke student in Leiden kent wel iemand die schurft heeft gehad of was zelf het slachtoffer van de mijt die zorgt voor verschrikkelijke jeuk. Ondanks de voorlichtingscampagne ‘Mijd de mijt’ slaagt de GGD er niet in schurft uit te roeien. Zeker negentien studentenhuizen zijn besmet. ,,Niemand doet er paniekerig over, schurft is onderdeel van […]
 • Grote ICT-storing treft ziekenhuis, maar Luus (hier 10 uur oud) komt gewoon januari 15, 2019
  Urenlang is het chaos in de Noordwest Ziekenhuisgroep. De ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder kampten vandaag met een grote ICT-storing. Maar Luus (op de foto 10 uur oud) trekt zich daar bij haar geboorte niets van aan.
 • Geen landelijk verbod op hout stoken, overlastgevers lokaal aanpakken januari 15, 2019
  Er komt voorlopig geen landelijk verbod op het stoken met een houtkachel. Wel moeten gemeenten straks zelf optreden wanneer sprake is van overlast, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer.
 • Een leefstijldieet als medicijn voor langzaam groeiende prostaatkanker januari 14, 2019
  Kankerpatiënten en groentetelers hebben het Erasmus Medisch Centrum gevraagd de invloed van voeding op langzaam groeiende prostaatkanker na te gaan. Ze zoeken erkenning voor een leefstijldieet als medicijn.
 • Steeds meer transplantaties, maar wachtlijst nog niet verdwenen januari 14, 2019
  Het aantal transplantaties neemt toe. In 2018 hebben in Nederland 815 orgaantransplantaties plaatsgevonden (+15 procent) en zijn ruim 4000 patiënten geholpen met gedoneerd weefsel (+18 procent).
 • ASMR: fluisterfilmpjes vol ‘lekkere’ geluiden januari 14, 2019
  Sommige mensen krijgen tintelingen van filmpjes met tikkende vingernagels, knisperend papier of iemand die zijn haar borstelt. Deze lichamelijke sensatie heet ASMR en helpt mensen ontspannen. Journalist Sofie Rozendaal (31) vindt die geluidjes ook heerlijk en maakt sinds kort zelf fluisterfilmpjes.
 • Medicijnen ‘te goedkoop’, tekorten lopen op januari 14, 2019
  Steeds vaker zijn medicijnen tijdelijk of definitief niet leverbaar. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van KNMP, de beroepsvereniging van apothekers. Maar de zorgverzekeraars bestrijden dat.
 • Dankzij snelle test houdt Isala Zwolle greep op epidemie januari 14, 2019
  Isala laat zich niet meer verrassen door de griepgolf. Met behulp van een nieuwe sneltest, beter overleg tussen de afdelingen en slim gebruik van data houdt het ziekenhuis scherp regie tijdens de jaarlijkse kwakkelperiode. En dat biedt heel veel voordelen.
 • Feestje, deadline: hoe erg is het om een nachtje door te halen? januari 14, 2019
  Na een leuk feestje of een belangrijke deadline in de ochtend kan het gebeuren dat je slechts een paar uurtjes slaap hebt gehad. Hier kan je biologische klok behoorlijk van slag van zijn. Maar wat betekent dit 'doorhalen’ nou voor die klok? Dat is de vraag die prof. dr. Bert van der Horst stelt in […]
 • Artsen en patiënten buigen zich over vraag of tomaten eten helpt tegen ‘die rottige kanker’ januari 13, 2019
  Kankerpatiënten en groentetelers hebben het Erasmus Medisch Centrum gevraagd de invloed van voeding op langzaam groeiende prostaatkanker na te gaan. Ze zoeken erkenning voor een leefstijldieet als medicijn.
 • Chemicus: ‘Maarten van der Weijden liep bij zwemtocht koolmonoxidevergiftiging op’ januari 13, 2019
  Dat koolmonoxide in huis een sluipmoordenaar kan zijn, is wel bekend. Maar ook in de ‘frisse’ buitenlucht zijn er risico’s, waarschuwt chemisch technoloog René van Slooten. Ook Maarten van der Weijden was er onlangs slachtoffer van, meent hij.
 • Judith (52) heeft de dag van de euthanasie al omcirkeld januari 13, 2019
  Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Judith Mulder (52) vindt sterven vooral heel eenzaam. ,,Als je niet loslaat, kun je niet doodgaan’’
 • ‘Mijn onderburen roken en daardoor stinkt mijn hele huis naar rook’ januari 12, 2019
  Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (76) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.
error: Content is protected !!