RssNews.nl

RSS Powered by erikgoossens.nl
 • Leukemiepatiëntje Jade heeft 696 behandelingen achter de rug december 12, 2018
  De kleurrijke ketting van Jade de Lange (10) heeft een aanzienlijke lengte. Er zitten maar liefst 696 kralen aan. Die staan voor de 696 behandelingen die de Goese basisschoolleerlinge heeft moeten ondergaan in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, om te genezen van leukemie.
 • Arts: ‘Terminale patiënten krijgen te veel medicijnen’ december 12, 2018
  Patiënten met een beperkte levensverwachting, bijvoorbeeld omdat ze een ongeneeslijke vorm van kanker hebben, krijgen vaak overbodige en schadelijke medische interventies. Dat blijkt uit het proefschrift van internist-oncoloog in opleiding en klinisch farmacoloog Eric Geijteman. Hij promoveert vandaag aan het Erasmus MC in Rotterdam.
 • Medicijn helpt bij stuitligging baby december 12, 2018
  Een baby in een stuit kan makkelijker gedraaid worden wanneer de moeder een medicijn krijgt. Dat voorkomt honderden keizersneden per jaar, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.
 • Appen met arts blijkt een succes: ‘makkelijker én sneller’ december 12, 2018
  Niet meer eindeloos wachten aan de telefoon totdat je een specialist aan de lijn hebt, maar direct met de arts appen als je vragen hebt. In het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland werken ze hier nu al een jaar mee, en de ervaringen zijn zo goed dat het ziekenhuis volgend jaar wil experimenteren met […]
 • Wetenschappers (v) krijgen 150.000 euro voor baanbrekend onderzoek december 11, 2018
  De wetenschap wordt in topfuncties gedomineerd door mannen, óók in de medische wetenschap. Jonge vrouwelijke onderzoekers zijn er genoeg, maar doorstromen naar hogere functies doen ze amper. Virtueel onderzoeksinstituut Oncode Institute geeft ze daarom 150.000 euro per jaar voor baanbrekend onderzoek.
 • Aquajoggen houdt de 94-jarige Jo uit Apeldoorn topfit: ‘Als de benen vier keer de lucht in moeten, doe ik soms maar drie’ december 11, 2018
  Hij mag dan iets minder goed zien, verder is Jo Mikkers topfit. Tijdens het aquajoggen is er niets dat zijn leeftijd van 94 jaar verraadt. Tot hij er zelf na afloop van de les eerlijk voor uitkomt: ,,Als de benen vier keer de lucht in moeten, doe ik dat soms maar drie keer. Tempo 90-plus, […]
 • Sigaar uit eigen doos voor COPD-patiënt, nog maar 70 behandelingen fysiotherapie vergoed december 11, 2018
  EINDHOVEN - Patiënten met de longziekte COPD krijgen vanaf 2019 maximaal zeventig behandelingen van een fysiotherapeut per jaar vergoed uit de basisverzekering. Nu moeten zij de eerste twintig behandelingen nog zelf betalen en krijgen pas daarna vergoeding. Bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut verbetert de longfunctie.
 • SEH-arts: alcohol groter probleem dan ghb december 11, 2018
  BERGEN OP ZOOM – De afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal ziet steeds minder mensen die ‘out’ zijn van ghb.
 • Antoniusziekenhuis: ‘Nog geen zorgakkoord met Menzis en Zilveren Kruis’ december 10, 2018
  Het St. Antonius Ziekenhuis is nog volop in onderhandeling met twee zorgverzekeraars om te komen tot afspraken voor volgend jaar. Voor klanten van zowel Menzis als Zilveren Kruis is nog altijd geen akkoord bereikt over vergoeding van zorgkosten, met alle andere verzekeraars wel.
 • Luieren, vet eten en toch afvallen: het is in de toekomst mogelijk december 10, 2018
  Eten wat je wilt, niet sporten en toch afvallen. In de nabije toekomst is dit mogelijk volgens sommige wetenschappers. Enkel door het slikken van een pil, die een bepaald gen blokkeert.
 • Op weg naar de perfecte baby? ‘Sleutelen aan DNA van embryo's gaat nu nog te ver’ december 10, 2018
  NIJMEGEN - Medici kunnen steeds meer en sneller genetische aandoeningen vaststellen. Voorkomen kan soms ook. Gaan we op weg naar de perfecte baby?
 • Techniek in Catharina ziekenhuis Eindhoven: bij herseninfarct schade gehalveerd december 10, 2018
  EINDHOVEN - De helft van de patiënten die met een zeer zwaar herseninfarct in de grote hersenslagader terechtkomen in het Catharina ziekenhuis Eindhoven houdt daar geen blijvende gevolgen aan over, zoals verlammingen of spraakstoornissen. Vijf jaar geleden was dat nog maar een op de vijf. Die enorme winst komt door de komst van een techniek […]
 • Ziek thuis, maar tóch in de klas dankzij robot Benji december 10, 2018
  Ziek thuis zitten, maar tóch lessen volgen. Voor zieke leerlingen komen meer technische snufjes om via live verbindingen ‘in de klas’ te kunnen zijn. Ze staan in de rij om een robot te bemachtigen.
 • Slaapdokter Marcel waarschuwt: ‘We treiteren onze biologische klok’ december 9, 2018
  Mensen hebben minder respect voor de slaap dan vroeger en dat baart ‘slaapdokter’ Marcel Smits zorgen. ,,Onze hersenen blijven altijd bezig.’’
 • De gezondheidsvoordelen van aardbeien (en andere nonsens) december 9, 2018
  Online vind je regelmatig artikelen die koppen: de gezondheidsvoordelen van kiwi, citroen of aardbeien. Allemaal onzin, vindt voedingswetenschapper Liesbeth Smit. Neem gewoon twee stuks fruit per dag.
 • Fia (66) wordt niet meer beter: Mensen zeggen de stomste dingen december 9, 2018
  Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Fia Gaillard (66) vindt dat mensen krampachtig reageren op haar naderende einde. Fia's boodschap voor de achterblijvers is: Wees eerlijk, praat met elkaar en zeg wat je in elkaar waardeert. En ook: lach erom!
 • Nederlandse Ziekenhuizen kochten lichaamsdelen in VS december 8, 2018
  Het Amsterdamse ziekenhuis AMC heeft de afgelopen tien jaar honderden hoofden aangekocht van een omstreden bedrijf uit Amerika. Ook het Erasmus MC in Rotterdam kocht lichaamsdelen bij een Amerikaanse ‘body broker’. De lichaamsdelen werden gebruikt voor onderwijs. Dat blijkt uit onderzoek van persbureau Reuters en Nieuwsuur.
 • Jan Heemskerk woog 110 kilo: Ja, ook jij kunt zonder bier en pulled pork december 8, 2018
  Jan Heemskerk was dik. Echt dik. De oud-hoofdredacteur van Playboy, tegenwoordig schrijver en ondernemer, woog 110,9 kilo. Pas toen zijn vrouw op de stopknop drukte, ging hij overstag.
 • Jan Slagter over het leven en de dood: Op twee pakjes per dag zat ik, waanzin! december 8, 2018
  Jan Slagter is 64 jaar en bijna gestopt met roken. Zijn reizen voor Omroep MAX veranderden zijn wereldbeeld. De omroepdirecteur over ouderdom, het leven, de dood en wat daarna komt.
 • Hartpatiënt hoest ‘perfect’ bloedstolsel op december 7, 2018
  Een 36-jarige hartpatiënt uit Amerika heeft in een ziekenhuis in San Francisco een wel heel opvallend bloedstolsel opgehoest. De gigantische ‘klont‘ die hij op de intensive care uitspuugde leek op een fraai stuk koraal, maar is in werkelijkheid een vrijwel perfecte afdruk van een stuk rechterlong.
error: Content is protected !!