De Operatie

De operaties worden op verschillende manieren uitgevoerd en hebben een verschillend effect. Het effect van de operatie kan zijn:

  • beperking van de voedsel inname (restrictieve ingreep);
  • beperking van de opname van voedingsstoffen (malabsorptieve ingreep);
  • verandering van de stofwisseling.

Operatietechnieken
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende operatietechnieken: De operaties worden vrijwel altijd uitgevoerd met een kijkoperatie.

Veiligheid en risico’s
Een operatie is niet zonder risico’s. U kunt zelfs overlijden, hoewel de kans hierop klein is. Complicaties zoals buikvliesontsteking, lekkage van een darmnaad of een longembolie zijn beruchte complicaties. U kunt hierdoor behoorlijk ziek worden en het herstel kan lang duren.

Het Centrum Obesitas Noord Nederland heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in veiligheid. Wij vinden veiligheid het belangrijkste onderdeel van de operatie. Na meer dan 3000 operaties heeft niet alleen het chirurgische team maar ook de verpleegafdeling en de Intensive Care van het Medisch Centrum Leeuwarden ervaring opgedaan in snel en adequaat handelen bij complicaties. Hoewel de kans erg klein is dat complicaties optreden (1-2%) zijn ze helaas niet 100% te voorkomen.

error: Content is protected !!